Heeft u een conflict met uw werkgever? Gaat u scheiden? Of heeft u een aanvaring met iemand anders? In dergelijke situaties zou u gebaat zijn met een mediator. Wat doet een mediator precies? Mediation is eigenlijk een vorm van conflictbemiddeling. Er wordt een onafhankelijke bemiddelaar ingezet die samen met u en de andere partij een oplossing zoekt voor het probleem of een juiste afhandeling bewerkstelligt. De eindoplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn, dan pas is het werk van de mediator geslaagd. Natuurlijk kunt u ook naar de rechter stappen, maar deze stap is veel ingrijpender en de kosten vaak stukken hoger.

Mediation in de regio Middelburg

Mediation vraagt een behoorlijke dosis kennis van een aantal zaken. Natuurlijk kan iedereen proberen te bemiddelen, maar is dit uiteindelijk in het voordeel van alle partijen? Iemand die niet geheel onafhankelijk is, zal toch altijd enigszins bevooroordeeld zijn. Misschien is de persoon die wil bemiddelen wel volledig onpartijdig, maar heeft die dan wel de nodige kennis en ervaring om de juiste (wettelijke) stappen te adviseren? Daarom is het belangrijk dat u kiest voor een gecertificeerde mediator. In de regio Middelburg kunnen wij onze mediation aanbieden die wordt uitgevoerd door deskundige en gecertificeerde mediators. Hulp en advies bij scheiding, arbeidsconflicten of andere conflicten zijn hun dagelijkse werkzaamheden. Woont of werkt u in de regio Middelburg? Dan kunnen wij u hierbij helpen. Maar ook buiten de regio Middelburg kunnen wij onze ervaren medewerkers inzetten.

Delicate kwesties vragen om deskundigheid

Met mediation kunt u tijd en geld besparen. Zaken waarvoor u anders bij de rechter zou moeten aankloppen, kunnen nu via mediation worden geregeld. Alle partijen werken zelf mee aan een bevredigende oplossing, met de hulp en bemiddeling van een deskundige mediator. Veel conflicten in de regio Middelburg waar een mediator is ingezet, hadden een goede afloop. Natuurlijk komt men er niet altijd uit met mediation, soms lopen de gemoederen zo hoog op dat er echt een rechter aan te pas moet komen. Toch weten onze ervaringsdeskundigen uit de regio Middelburg deze nare situaties vaak te voorkomen. Wij werken vanuit onze basisprincipes en de Bijbelse visie, die in combinatie met onze deskundigheid veel rust kan scheppen. Wilt u een mediation advies? Neemt u gewoon eens vrijblijvend contact op met Praktijk van de Velde.